Γεώργιος Καραϊσκάκης,ο μεγάλος Έλληνας οπλαρχηγός του 1821Ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για την ζωή, τη δράση και τον απροσδόκητο θάνατο του μεγάλου Έλληνα Οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821!

Το HELLAS-ORTHODOXY και ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος αναζητούν πληροφορίες και περπατούν στα μέρη όπου κορυφώθηκε η επαναστατική δράση του Καραϊσκάκη με δραματικό τρόπο, την Αττική.

Η μάχη του Φαλήρου, έμελλε να παγιώσει την τουρκική κυριαρχία στην Αθήνα και τα περίχωρα μέχρι το 1833! Πώς όμως φτάσαμε εκεί; Πώς οι ελληνικές δυνάμεις συνετρίβησαν, ενώ μέχρι τότε - παρά την αριθμητική τους μειονεξία - νικούσαν σχεδόν πάντα τις αντίστοιχες τουρκικές;

Κατά πόσο βοήθησαν οι "μεγάλες δυνάμεις" τον απελευθερωτικό αγώνα, όπως μας λένε γεμάτοι σιγουριά κάποιοι...ιστορικοί;

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ;

Ήταν σκόπιμη δολοφονία ή ένα τυχαίο γεγονός;

Με θάρρος αλλά και ιστορική συνέπεια, απαντάμε στα παραπάνω ερωτήματα και φωτίζουμε τις άγνωστες πτυχές μιας τραγικής ιστορίας, που δυστυχώς έχει λησμονηθεί - ίσως για ευνόητους λόγους - από το νεοελληνικό κράτος.

Έχουμε όμως όλοι χρέος απέναντι σε αυτό τον άνθρωπο, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επανάσταση και με τη ζωή και το θάνατό του, έγινε συνώνυμο της λεβεντιάς, του πατριωτισμού και της αγνής πίστης στα ιερά και τα όσια του λαού μας!