Ελλάδα: Oι ομορφότερες παραλίες του κόσμου
Η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα από 15.000 χιλιόμετρα (9.320 μίλια) της ακτής, 200.000 παραλίες, 6.000 νησιά και νησίδες. Ακτογραμμή Ελλάδα είναι μακράν η μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο θάλασσα, και η δέκατη μεγαλύτερη στον κόσμο. Το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου ονομάζεται "Calypso Deep", βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, στην Ελλάδα, και είναι 5.267 μέτρα βάθος (17.280 πόδια). Η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην Ελλάδα παρακολουθείται συστηματικά από το 1988 (σύμφωνα με την οδηγία 76/160/ΕΟΚ), και από τότε η Ελλάδα έχει εξαιρετικές εκθέσεις που λαμβάνουν στις ιστοσελίδες των υδάτων κολύμβησης είναι, με περισσότερο από το 95% από αυτούς που πληρούν τις πιο αυστηρές οδηγός αξίες (άριστη ποιότητα).

Περίπου το 80% στην Ελλάδα αποτελείται από βουνά ή λόφους, καθιστώντας Ελλάδα μία από τις πιο ορεινές χώρες της Ευρώπης. Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο σημείο στην Ελλάδα και το τέταρτο υψηλότερο σε σχέση με τοπογραφική προεξοχή στην Ευρώπη, αυξάνεται σε 2.919 μέτρα (9.576 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Σχεδόν το ένα τέταρτο του χώρου στην Ελλάδα (25,5% ή 3.359.000 εκτάρια) καλύπτεται από δάση, κυρίως τα φυσικά και υψηλής οικολογικής αξίας. Ένα άλλο 23,9% (3.154.000 εκτάρια) καλύπτεται από δάση ή δασικές εκτάσεις.

Κλίμα στην Ελλάδα χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: Μεσόγειος, αλπικά και εύκρατο. Ελληνική καλοκαίρια είναι συνήθως ζεστό και ξηρό, και οι χειμώνες μπορεί να είναι ήσυχο ψυχρό και υγρό. Το ανώτερο τμήμα της χώρας μπορεί να είναι πολύ κρύο το χειμώνα και το χιόνι δεν είναι ασυνήθιστο. Ωστόσο, για τα νότια και τα νησιά, οι χειμώνες είναι ηπιότερες. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδα μπορεί να έχει χιόνι, πολύ χιόνι και μπορεί να αναμένεται στα υψηλότερα βουνά. Ελλάδα απολαμβάνει κατά μέσο όρο 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο.