Στρατηγός Μακρυγιάννης - Υπέρ Ελλάδος και ΟρθοδοξίαςΈνα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον μεγάλο Έλληνα Οπλαρχηγό και πρωτεργάτη της δημιουργίας Συντάγματος!

Το HELLAS-ORTHODOXY και ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος αναζητούν τα χνάρια του Μακρυγιάννη στη σύγχρονη, πολύβουη και απρόσωπη Αθήνα: Από το σπίτι του στον ίσκιο της Ακρόπολης, μέχρι τις συγκλονιστικές στιγμές που διαδραματίστηκαν στα Ανάκτορα του Όθωνα.

Μέσα από τα Απομνημονεύματα του ξακουστού Αγωνιστή, παρουσιάζονται οι ελληνορθόδοξες και άδολες προθέσεις του, που ήρθαν σε οξεία σύγκρουση με το πολιτικό κατεστημένο της εποχής: Τα όσα διηγείται ο Μακρυγιάννης για διεφθαρμένους πολιτικούς που καλοπερνούν ενώ ο λαός πεινά, θυμίζουν έντονα τη σύγχρονη εποχή.

Η πίστη και η φιλοπατρία του Στρατηγού, εκφράζονται με αντρίκειο και απόλυτο τρόπο, σε όσους επιβουλεύονται τα ιερά και τα όσιά μας: Έτσι, μετά από τόσα χρόνια ο μεγάλος Στρατηλάτης δίνει αποστομωτική απάντηση στους γραικύλους χριστιανομάχους!

Ο λιτός τρόπος ζωής του, το ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους του και η βαθιά πίστη του στον Θεό, κάνουν τον Μακρυγιάννη επίκαιρο όσο ποτέ...!