Ντοκιμαντέρ: Πατώντας επί πτωμάτων - Ψυχοτρόπα φάρμακα

Ντοκιμαντέρ: Ψυχοτρόπα φάρμακα. Είναι η ιστορία των μεγάλων κερδών -- φάρμακα που τροφοδοτούν μια ψυχιατρική βιομηχανία 330 δις δολαρίων, χωρίς να έχουν να επιδείξουν ούτε μια θεραπεία. Το κόστος σε ανθρώπινους όρους είναι ακόμα μεγαλύτερο -- αυτά τα φάρμακα σκοτώνουν τώρα περίπου 42.000 ανθρώπους το χρόνο. Και ο αριθμός των θανάτων διαρκώς αυξάνεται. Με περισσότερες από 175 συνεντεύξεις από δικηγόρους και ειδικούς σε θέματα ψυχικής υγείας, από οικογένειες θυμάτων αλλά και από τους ίδιους τους επιζώντες, αυτό το ντοκιμαντέρ στην κυριολεξία καθηλώνει αφήνοντας να φανεί η γυμνή αλήθεια γύρω από τη χορήγηση ψυχοτρόπων φαρμάκων και αποκαλύπτοντας μια απάνθρωπη αλλά καλολαδωμένη χρηματομηχανή.

Οι ψυχίατροι θα ήθελαν να πιστέψετε ότι υπάρχει μια επιδημία από ψυχικές ασθένειες και ότι τα ψυχοτρόπα φάρμακα είναι η μόνη θεραπεία.

Για ολόκληρες δεκαετίες δούλεψαν σκληρά για να πείσουν το κοινό ότι τα ψυχοφάρμακα τους είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της καθημερινής ζωής. Παρ' όλα αυτά ρωτήστε οποιονδήποτε ψυχίατρο (όπως κάναμε και εμείς) και θα παραδεχθεί ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις στο θέμα της ψυχικής υγείας.

Ωστόσο οι θεραπείες που επιβάλλουν στους ανθρώπους - χωρίς να υποστηρίζονται από καμιά επιστήμη - σπέρνουν στην κοινωνία μας τον όλεθρο και το χάος.