Η Δανία νίκησε στη Eurovision - Στην 6η θέση η Ελλάδα!

i-dania-nikise-sti-eurovision-6-thesi-ellada

Την 6η θέση κατέκτησαν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης ερμηνεύοντας το τραγούδι "Alcohol is Free", στον τελικό του 58ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας.

Το ελληνικό τραγούδι βρέθηκε από την αρχή της ψηφοφορίας στις πρώτες θέσεις. Ψηφίστηκε από 26 χώρες σε σύνολο 39 και κατάφερε να συγκεντρώσει 152 βαθμούς!

Νικητήρια χώρα αναδείχθηκε το φαβορί του φετινού διαγωνισμού, η Δανία, με το τραγούδι "Only Teardrops", που ερμήνευσε για τη χώρα της η 20χρονη Έμελι ντε Φόρεστ, συγκεντρώνοντας 281 βαθμούς.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το Αζερμπαϊτζάν συγκεντρώνοντας 234 βαθμούς με το τραγούδι "Hold me" που ερμήνευσε ο Φαρίντ Μαμάντοφ, ενώ την τρίτη με 214 βαθμούς η Ουκρανία με την Ζλάτα Όγκνεβιτς και το τραγούδι "Gravity".

Η Νορβηγία και η Ρωσία είναι οι χώρες που συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Ο Μεγάλος Τελικός ξεκίνησε με τον φετινό μουσικό ύμνο της Eurovision με τίτλο "We Write the Story", που έγραψαν δύο πρώην μέλη του συγκροτήματος ABBA, ο Μπένι Άντερσον και ο Μπιόρν Ουλβέους.

Στη συνέχεια, η οικοδέσποινα του διαγωνισμού Πέτρα Μέντε υποδέχτηκε στη σκηνή του γηπέδου Μάλμε Αρένα τις 26 χώρες που έλαβαν μέρος στον Τελικό.

Αφού ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των τραγουδιών, στη σκηνή ανέβηκε η περσινή νικήτρια, η Λορίν, για να τραγουδήσει το νέο της single "We Got the Power" και φυσικά το "Euphoria", ένα από τα πιο πετυχημένα τραγούδια της Eurovision.

Στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2013 διαγωνίστηκαν οι παρακάτω χώρες (κατά σειρά εμφάνισης): Γαλλία, Λιθουανία, Μολδαβία, Φινλανδία, Ισπανία, Βέλγιο, Εσθονία, Λευκορωσία, Μάλτα, Ρωσία, Γερμανία, Αρμενία, Ολλανδία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ουγγαρία, Δανία, Ισλανδία, Αζερμπαϊτζάν, ΕΛΛΑΔΑ, Ουκρανία, Ιταλία, Νορβηγία, Γεωργία και Ιρλανδία.

Δείτε την εμφάνιση της Δανίας:

ΠΗΓΗ: Nooz.gr