Μόρις Σέντακ: Τα 85α γενέθλια του τιμάει η Google

Μόρις Σέντακ

Στον εντελώς ξεχωριστό συγγραφέα και εικονογράφο παιδικών βιβλίων, Μορίς Σεντάκ, είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google.
Τα έργα και οι ήρωες του Μορίς Σεντάκ, παίρνουν μορφή και τρέχουν στο ημικυκλικό doodle της Google για να τιμήσουν τα 85 χρόνια από τη γέννηση του.
Το Where The Wild Things Are, το οποίο εκδόθηκε το 1963, είναι το πιο κλασικό και αναγνωρισμένο του βιβλίο.
Το έργο του αυτό μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο το 2009 από τον Σπάικ Τζόνζι.

Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν το 1928 και πέρασε μία δύσκολη παιδική ηλικία.
Ο Σέντακ δημιούργησε περισσότερα από 50 εικονογραφημένα βιβλία.

Τo «Where the Wild Things Are», είναι μια κλασική ιστορία η οποία διηγείται την ιστορία του Μαξ. Ο Μαξ είναι ένα ατίθασο και ευαίσθητο παιδί, που επειδή νιώθει ότι στο σπίτι του δεν τον καταλαβαίνει κανείς, βρίσκει καταφύγιο στον κόσμο των Μαγικών Πλασμάτων. Από τη μία, τα Μαγικά Πλάσματα αναζητούν απεγνωσμένα έναν ηγέτη και από την άλλη ο Μαξ διψά να βρει ένα βασίλειο να κυβερνήσει. Όταν στέφεται βασιλιάς, τους υπόσχεται να φτιάξει έναν τόπο όπου όλοι θα είναι ευτυχισμένοι. Πολύ σύντομα, όμως, ανακαλύπτει ότι η διακυβέρνηση του βασιλείου του δεν είναι εύκολη δουλειά και οι σχέσεις που αναπτύσσει εκεί αποδεικνύονται πιο περίπλοκες απ’ ό,τι είχε αρχικά υπολογίσει.

Το 1970 τιμήθηκε με το βραβείο Χανς Κρίστιαν Αντερσεν από τη σουηδική κυβέρνηση, ενώ το 1996 ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον τον τίμησε με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Μόρις Σεντάκ έφυγε από τη ζωή στα 83 του χρόνια, στις 8 Μαϊου του 2012
Δείτε το υπέροχο doodle

ΠΗΓΗ: Madata.gr