-->

Τι θα συμβεί στο τελευταίο επεισόδιο του Μπρούσκο

Η Εύα φεύγει από την Κρήτη

Η Βασιλική πιάνει στα πράσα την Εύα και τον Μηνά. Η Εύα μετά από αυτό φεύγει από την Κρήτη και πηγαίνει στην Αθήνα, και έτσι ολοκληρώνεται ο ρόλος της ηθοποιού Μένιας Μαθιουδάκη.


Ο ρόλος τον Πάτροκλου

Στο τελευταίο επεισόδιο θα ξεκαθαρίσει και ο ρόλος του Πάτροκλου, αν όντως αγαπάει πραγματικά τον Νεκτάριο και προσπαθεί να βρει στη ζωή του την οικογενειακή γαλήνη ή αποσκοπεί κάπου άλλου. Το σίγουρο είναι όμως ότι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, γεγονός που θα φανεί στην πορεία το πόσο επικίνδυνο είναι.


Το μπάτσελορ πάρτι

Λίγες μέρες πριν από τον γάμο της Μελίνας και του Αχιλλέα, οι φίλοι του ζευγαριού προσπαθούν να τους πείσουν να κάνουν μπάτσελορ πάρτι ξεχωριστά οι άντρες από τις γυναίκες. Επιθυμία όμως του ζευγαριού είναι να το γιορτάσουν όλοι μαζί. Αυτό δεν βρίσκει σύμφωνους τους φίλους τους, που τελικά πείθουν τη Μελίνα και τον Αχιλλέα να ακολουθήσουν την παράδοση και να κάνουν μπάτσελορ πάρτι χωριστά. Το ερωτευμένο ζευγάρι θυμάται ότι η γνωριμία τους έγινε στο μπάτσελορ πάρτι των πρώτων τους γάμων. Οι αναμνήσεις όμως φέρνουν τη ζήλια του Αχιλλέα, που σχολιάζει αστειευόμενος στη Μελίνα: «θα κάνεις μόνη σου πάρτι, Κάπως έτσι γνωριστήκαμε...». Τελικά το ζευγάρι φεύγει από το σπίτι χωριστά για να πάει να συναντήσει τους φίλους του. Ωστόσο, προς το τέλος της βραδιάς, ο Αχιλλέας και η Μελίνα δεν αντέχουν να είναι χώρια και σμίγουν ξανά. Έτσι, όλοι μαζί γίνονται μία παρέα γιορτάζοντας την ευτυχία των φίλων τους. Στο τέλος, όταν το ζευγάρι μένει μόνο του, η Μελίνα χαρίζει στον Αχιλλέα έναν πριβέ χορό: το τσιφτετέλι «Το κόκκινο φουστάνι» που χόρεψε τη βραδιά που γνωρίστηκαν στην Αθήνα.


Η Δάφνη επιτέλους γεννάει

Η Δάφνη νιώθει ότι είναι έτοιμη να γεννήσει και το λέει στον Μάρκο, ο οποίος όμως δεν την πιστεύει. Αυτή τη φορά όμως η γυναίκα λέει την αλήθεια, καθώς έχουν σπάσει όντως τα νερά και την έχουν πιάσει οι πόνοι. Εκείνος όμως συνεχίζει να μην την πιστεύει, γεγονός που κάνει τη Δάφνη να φύγει μόνη της από το σπίτι και να πάει στην κλινική για να γεννήσει. Φυσικά, λίγες ώρες μετά φτάνει και ο Μάρκος, ο οποίος προλαβαίνει τη γέννα.


Ο γάμος

Η ημέρα του γάμου έφτασε. Το ζευγάρι αποφασίζει να πάει μαζί στην εκκλησία χωρίς να συνοδεύει κανείς τη Μελίνα, ούτε καν ο αδερφός του Αχιλλέα, ο Ματθαίος. Ο Αχιλλέας και η Μελίνα ντύνονται σε ξεχωριστά δωμάτια. Το νυφικό της κοπέλας είναι απλό, λιτό. Κ ευτυχία και των δύο είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους. Ωστόσο, επειδή από αυτόν τον γάμο λείπει το παραδοσιακό στοιχείο ο Αχιλλέας λίγο πριν αναχωρήσουν από το σπίτι τους για την εκκλησία επιφυλάσσει μία έκπληξη στη Μελίνα. Συγκεκριμένα της λέει: «Τι γίνεται σήμερα... η Κύπρος παντρεύεται την Κρήτη». Εκείνη τη στιγμή μπαίνει μέσα στο σπίτι πρώτα ένα παραδοσιακό συγκρότημα από την Κύπρο και ύστερα ένα από την Κρήτη. Αμέσως μετά το ζευγάρι φεύγει με το αυτοκίνητο του προς το όμορφο και γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Νάπας, όπου τους περιμένουν όλοι οι φίλοι και κουμπάροι τους: Βασιλική, Νεκτάριος, Ματθαίος.